En restaurang, en plats, en samlingspunkt för design, kvalitetshantverk, hållbar mat och dryck och framförallt en gemensam bild av omtanke och vördnad för det vi har runt omkring oss. En unik plats och en vision att förändra Sveriges scen för hållbart och kvalitativt kvalitativt mat- och designhantverk.
Vår restaurang tar avstamp i 1700-talet. Med en pampig malmgård, till för grönsaksodling, boskapshållning och rekreation. Ett hus med lång historia, med ett tydligt syfte och en idag lite bortglömd oas. Vi hyllar nu bonden, den småskaliga producenten och det lilla lokala mejeriet och tar de med in i framtidens kök.
Sebastian Schildt - Nu eller aldrig!
Sa jag till mig själv när jag stod i min silverateljé och såg grannarna flytta ut från den vackra 1700- talsbyggnaden mittemot; en fantastisk plats i hjärtat av Stockholm.
Jag har länge närt en dröm om att skapa en plats för alla sinnen, där konst, hantverk, mat och möten samlas och inspirerar människor att vara just människor. Nu är äntligen denna unika plats verklighet, och det är en lika spännande och utmanande resa som startar här.
Ett enastående utbud av entusiaster inom design, konst och hantverk har gjort avtryck på alla aspekter av restaurangens interiör. Tillsammans med ett utvalt team i köket och matsalen kommer vi att föra era smaklökar in i framtiden och visa att gastronomi och hållbarhet är två sidor av samma mynt.
Jag hoppas att Restaurang Oxenstiernan ska bli en genuin mötesplats där kreativitet och samtal leder till skratt och visdom.